Kulturtag, 02 Oktober 2022

C*Space, Langhansstraße 86, 13086 Berlin

Offizieller Beginn: 10 Uhr

Hier zelebriert die Tee-Community!

 

PROGRAMM organisiert von Berlin Tea Festival Team   in C*Space - 3.OG - Calligraphy Space

10:00 - 12:00 Uhr (3. OG - Calligraphy Space)                                                          - English -
mit Vân von Green Bridge
Discover the quintessence of Vietnamese cuisine through the tasting of Lotus Royal green tea with Mung Bean Cake and 6 Vietnamese tea 
Teilnahmekosten 35€, max. 10 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an anmeldung@berlin-tea-festival.de
12:15 - 13:45 Uhr (3. OG - Calligraphy Space)                                                            English -
mit Eastern Leaves // online & präsent
In the tea farmer’s garden: how climate change is affecting tea farming, production and taste in Xishuangbanna area, Yunnan, China
We brew together four different teas from our own plantations, each of them describing a different season with its own climate conditions:

- 2012 Forest tea pu’er sheng pu, Nannuo
- 2018 Ancient trees Yueguangbai white tea, Lunan
- 2021 Ancient trees Dianhong red tea, Lunan
- 2022 Ancien trees Pu’er sheng pu, Lunan
Vivian Zhang - tea farmer in Nannuo mountain, Xishaungbanna, Yunnan                         Qiu Laoshi - Dai pottery artist in the forest, Xishuangbanna, Yunnan
Teilnahmekosten 45€, max. 15 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an anmeldung@berlin-tea-festival.de
14:00 - 15:30 Uhr (3. OG - Calligraphy Space)                                                          - Deutsch -
mit Nan Yi von Nan Yi Tee
One Mountain, One Taste: 3 Gushu Sheng Pu Erh von Uraltteebergen in Yiwu: Yī Bāng 倚邦, Màn Sà 曼撒, Yoū Lè 攸乐 3 seltene "Grand Crus", ein Hochgenuß nicht nur für Puristen. 
Teilnahmekosten 35€, max. 12 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an anmeldung@berlin-tea-festival.de
15:45 - 17:15 Uhr (3. OG - Calligraphy Space)                                                            - Deutsch -

mit Morten Menge von The Silence in Tea

Chinesische Gong Fu Zeremonie:

Gemeinsam trinken wir  mehrere hochwertige chinesische Tees. Dabei bereiten wir den Tee nach der chinesischen Gong Fu Zeremonie durch. Im Zuge der Zeremonie werden die grundsätzlichen Inhalte der Kunst vermittelt und Raum zum eigenen Ausprobieren gegeben. 

Teilnahmekosten 20€, max. 10 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an anmeldung@berlin-tea-festival.de
17:45 - 19:15 Uhr (3. OG - Calligraphy Space)                                                            - Deutsch -

mit Tan Kutay von Teefeinkost Tan

Japanische Teezeremonie, ein Ritual der Harmonie und Stille: Die Zusammenkunft zum rituellen Teetrinken zelebriert eine augenblicklichen, einzigartigen und in dieser Form vergänglichen Moment, welcher Körper, Seele und Geist in ihrer Gesamtheit zu berühren vermag.

Herr Kutay vertretet den Teeweg der Ueda Sôko Ryû aus Hiroshima, der auf eine vierhundertjährige Tradition zurückblicken kann und sich durch einen schlichten sowie zugleich eleganten Ablauf auszeichnet. 

Teilnahmekosten 35€, max. 11 Teilnehmer, davon 3 interaktive Teilnehmer auf Tatami. Nur mit Voranmeldung an anmeldung@berlin-tea-festival.de

PROGRAMM organisiert von C*Space                                 in 3.OG - Shared Work Space

10:00 - 11:30 Uhr (3. OG - Shared Work Space)                                                      - English -
mit Kwok Ying von Beuningen von Die Kunst des Tees
Heat, one of the key external elements in tea. It determines tastes, aromas, characters, quality, and shelf-life of one tea. Tea makers have spent thousands of years understanding the use of heat and throughout tea history, which also causes many important evolutions. In Chinese, Hong Bei (烘焙), often translated as "roasting / baking" in the west, is one of the form of heat being applied to tea. In this seminar, we are going to explore this topic, of course through tasting. You are going to experience not only the differences between different levels of "Hong bei", but also learn about its different purposes and how it shapes the characters of tea. This 1 hour seminar is certainly going to broaden your horizon of tea. 
(The minimum number of participants is 4. Please register 24 hours prior the event, and the closing date for registry is 01.10.)
Teilnahmekosten 35€, max. 12 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an  info@diekunstdestees.de
12:00 - 13:30 Uhr (3. OG - Shared Work Space)                                                       - Deutsch -
mit Satoko Toyada von Kintsugi in Berlin
Art of Kintsugi - Lecture & Workshop: In this workshop, you will be introduced to the history and material of Urushi, a natural resin from the Japanese lacquer tree, and to the Japanese Kintsugi technique. We will practise the traditional gilding technique with Urushi and Bronzegold powder, and create a unique small object made of a ceramic piece, sea glass and natural stone. Please note that we do not repair ceramic pieces in this workshop.
Teilnahmekosten 65€, max. 9 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung über Google Form
14:30 - 17:30 Uhr (3. OG - Shared Work Space)                                                       - English -
mit Yimeng Wu von Studio Wu
‘Traces of Autumn’ Plant Drawing - Lecture & Workshop: On the festival date of „Erntedank (Thanksgiving day in Germany)“, we’ll go on artistic explorations into the plant world. As mother nature is the best designer, we’ll broaden our perception through studying various shapes, colors and moods of certain plants, trees or grasses with our pen and pencils – which are reflecting the transition of seasons. In search for traces of autumn,we’ll find our floral models in the near urban green surrounding of C*Space with urban gardening patches and city trees.
Teilnahmekosten 35€/Student*in, 50 € / p.P.
min. 6 / max.12 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung über Google Form

PROGRAMM organisiert von C*Space                                  in 1.OG - Loft Space

10:00 - 12:30 Uhr (1. OG -  Loft Space)                                                                      - English -
mit Yui von Fukamidori Mochi
Magic of Mochi Making - In this workshop, you will make traditional Japanese Daifukumochi using mochi dough [classic and Matcha], organic bean paste [Azuki and Shiroan] and fresh fruit. While making the Daifukumochi, you will learn about the culture of mochi in Japan, the history of the beans and more. At the end of the workshop, You will enjoy your own mochi together with tea specially selected for this event. Also you can then take home a few Daifukumochi to share with your family and friends. Let's enjoy making Mochi together!
Teilnahmekosten 50€, max. 12 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung über Google Form
10:00 - 12:00 Uhr (1. OG -  Kitchen Space)                                                                - English -
mit Lydia von Gingerandchorizo
Plant Based Onigiri with Lydia - In the workshop, we will make two different types of onigiri (shape & filling):I will talk about which selection of filling is best for onigiri and we will cook/prepare the filling together and then learn how to assemble (and‘dressed’) the perfect onigiri.I will also provide print out recipes for the ones that we make in the workshop.(optional) Participants should bring their own Tupperware in case they would like to bring their own creation home.
Teilnahmekosten 25€, max. 8 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung über Google Form
14:00 - 15:30 Uhr ( Courtyard )                                                                                    - English -
mit Laura Ng & Steward Kong von Hungry Tea Masters
Tea & Food Pairing - An intuitive practice in some parts of Asia, where there is always tea served with each meal, is gaining popularity in Europe. Learn about the concept behind tea and food pairing with Tea Masters (certified by International Tea Education InstituteTM) from the Hungry Tea Masters. You will also get the chance to immerse yourself in the Singaporean culinary scene, as you will be doing tea pairings with Singapore-flavoured macarons made by the talented baker from duSucre Macarons as part of the workshop. 
Teilnahmekosten 10€, max. 30 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung über Eventbrite
17:00 - 18:00 Uhr (1. OG -  Loft Space)                                                                        - Deutsch -
mit Claudia Priemer von Büro für Geist und Genuss
Vielfalt & Nuancen der Teeblätter - "Teeblätter, Wasser, ob heiß oder kalt darüber gegeben, ergibt ein herrliches Getränk. Ein Getränk, es nicht nur wohlschmeckend, sondern auch wohltuend ist. Aber je nachdem wie wir die Teeblätter behandeln, ergibt es ein teilweise völlig anderes Geschmackserlebnis. In zwei Stunden zeige ich verschiedene Möglichkeiten, wie man Tee auf unterschiedlichste Art zu zubereiten kann. Ob kochendes Wasser oder mit Eiswürfeln, ob lang, nur einmal gezogen oder mehrmals kurz als chinesische Gong Fu Cha, ob als cold brew oder mit Gewürzen versehen, kann man über die unterschiedlichen Nuancen ein und derselben Teeblätter nur staunen - und genießen."
Teilnahmekosten 8€, max. 10 Teilnehmer. Nur mit Voranmeldung an                            Claudia- Priemer@ web.de

TEA SALON organisiert von C*Space in Loft Space

-- Donation, no prebooking needed --
13:00 - 13:30 Uhr
Geschichten aus dem kleinen t. // mit Olaf Tarmas von t- Magazin
13:45 - 14:15 Uhr
Geography of Chinese Tea // mit Sergey Shevelev von Amsterdam Tea Culture Club
14:30 - 15:00 Uhr
Tea Hunting in China with Gabriele // mit Gabriele Messina von Nannuoshan
15:15 - 15:45 Uhr
Shan Tuyet Tea in Vietnam // mit Hong Mai Dang
16:00 - 16:30 Uhr
Berlin Tea Bowls Special & The Lunar Calendar - Artist Talk "The pleasure of summer lotus ––– the fantasy world in ceramics" // mit Walter Peng Yu
16:45 - 17:15 Uhr
Erde, Eisen, Feuer und Asche Über Tee und Keramik zur Zeit der Song Dynastie // mit Andreas Münz
17:30 - 18:15 Uhr
Tea History & Lit: “How England Stole the World’s Favourite Drink and Changed History”- Book Reading // mit Maja von dem Bongart
18:30 – 19:30 Uhr - Musik Programm
Guzheng & Erhu Duo Concert Lixue Siedler // Lixue Siedler-Lin & Wei Xiaobin

 

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